Blog

Miryanna van Reeden sluit zich aan bij de oproep van PETA aan de regering om de verbroken belofte om dierproeven te beëindigen te herstellen

Vandaag, voorafgaand aan het parlementaire debat over dierproeven op 21 april, arriveerde actrice Miryanna van Reeden op het Binnenhof om een petitie van PETA te overhandigen, ondertekend door 68,587 …

Lees meer

Aanstaand debat om het lot van dieren in laboratoria te bepalen: zorg dat het telt

Het lot van honderdduizenden dieren die in laboratoria opgesloten zitten, ligt in de handen van parlementsleden en ministers als zij op 21 april debatteren.

Lees meer

‘Maak een einde aan speciësisme’-advertentiestunt in Nederlandse steden roept op tot switch naar vegan levensstijl

“Alle diersoorten voelen pijn, liefde, vreugde en angst.” Dat is de boodschap van dieren op de nieuwe PETA-billboards die net in het land zijn verschenen. “Alle diersoorten voelen pijn, …

Lees meer

Veelgestelde vragen over dieren en de oorlog in Oekraïne

Dit is wat er nu met dieren in Oekraïne gebeurt, wat PETA-entiteiten doen om te helpen en hoe je erbij betrokken kunt raken.

Lees meer
Paul McCartney zegt: ‘Come together’ op weg naar een verbod op dierproeven © Mary McCartney

Paul McCartney zegt: ‘Come together’ op weg naar een verbod op dierproeven

Paul McCartney, die al heel lang dierenvriend is, zet zich in voor het Europees Burgerinitiatief ‘Red dierproefvrije cosmetica’.

Lees meer

Bont is dood: België sluit pelsdierfokkerijen eerder dan gepland

De vraag naar bont is voorbij – Belgische pelsdierhouders hebben dat ingezien en sluiten hun fokkerijen bijna twee jaar voor de deadline.

Lees meer

Overwinning! Het langverwachte afscheid van bont door Dolce & Gabbana is eindelijk gearriveerd

Dolce & Gabbana heeft geluisterd! Het luxemodemerk heeft bont en angora de rug toegekeerd na van meer dan 300.000 aanhangers van PETA-entiteiten te hebben gehoord.

Lees meer

Schandalig! Nog steeds geen afname van het aantal dierproeven in Nederland: bijna 450.000 dierproeven uitgevoerd

In de afgelopen vijf jaar is er vrijwel geen vooruitgang geboekt bij het terugdringen van het gebruik van dieren voor experimenten.

Lees meer

Geweldig nieuws voor nertsen: Italië verbied nertsenfokkerij

Italië staat op het punt zich aan te sluiten bij de steeds langer wordende lijst van landen die wetgeving hebben aangenomen die de nertsenfokkerij verbiedt.

Lees meer

Help de gedwongen zwemtest op Nederlandse universiteiten te verbieden

In verschillende universitaire laboratoria in Nederland laten proefnemers doodsbange muizen of ratten in onontkoombare bekers water vallen en dwingen ze de paniekerige, vermoeide dieren te zwemmen voor hun leven.

Lees meer